martes, 10 de noviembre de 2015

Taller de nusos i seguretat en muntanya

Els i les Companys/es de l'ateneu La Ruda ens convida al seu próxim curs, ho compartim amb tos i totes vosaltres.

El dissabte 21 de novembre a les 10:30h es realitzarà un taller de nusos bàsics d’escalada i seguretat en corda aplicada al muntanyisme a l’Ateneu Anarquista La Ruda de Manresa.

Aquest taller serà teoricopràctic i tindrà una durarà aproximada de 3 hores (es pot allargar una mica en cas de ser molta gent). Aprendrem a fer els nusos bàsics d’escalada i també tècniques de seguretat en corda aplicada al muntanyisme com: saber crear un arnès de fortuna o fer descensions amb nus dinàmic.

El material necessari per a realitzar aquest taller és : corda dinàmica, mosquetó de seguretat i vagues tancades llargues (de 1,8m. aprox). Les organitzadores del taller portaran més material del compte, per els casos que no puguin aportar aquests requisits.

Recordem que per a gestionar bé el taller, cal inscriure’s prèviament al correu : laruda@riseup.net

Esperem que us motivi aquesta proposta!

Salut!


domingo, 8 de noviembre de 2015

Ascensión al comabona

Este pasado sábado 7 de noviembre compañer@s de los grupos se Sant Feliu de llobregat y Cornellà de Llobregat nos fuimos a estirar las piernas por la sierra del Cadí. Para acceder al refugio Prat d’Aguiló desde donde comienza la ascensión, hay que tomar el desvío hacia Montellà que sale desde Martinet población situada en la carretera que une Puigcerdà y la Seu d’Urgell. Antes de llegar a Montellà se coge el desvío que nos llevará al refugio por una pista de unos 12 km que aunque no esta en muy buen estado es apta para todo tipo de vehículos. Por desgracia en esta ocasión la pista estaba cortada a medio camino por una barrera, suponemos que por unos desprendimientos en la pista que vimos más adelante, lo que nos añadió 6 km más a la ruta de subida hasta el refugio de Prat d'Aguiló.  
 Una vez en el refugio (1.965 m) tomemos el sendero señalizado con marcas de PR (blancas y amarillas) que se dirige al Pas del Gosolans. El camino asciende rápidamente a través de prados y tarteras para alcanzar los 2.445 m en tan sólo una hora y dos kilómetros de caminata. 
Alcanzado el Pas, seguimos la cresta hacia la izquierda sin dejar el GR 150.1 hasta el pico d’Aguilò, collado del Comanbona y finalmente el pico del Comabona (2.545 m), unos 30 minutos desde el Pas dels Gosolans. El regreso lo realizamos por el mismo camino. 


Más fotos en el Facebook del grupo de Sant Feliu de Llobregat www.facebook.com/penyamuntanyerallibertaria