martes, 2 de septiembre de 2014

Circular pel massís del puigsacalm

Hola companys/es!:

El passat Diumenge 31 d'agost un grapat de companys del 'Grup de Muntanya Piolet' de Sabadell,  vam realitzar una ruta pel massís del Puigsacalm, en el que esdevindría una matinal fantástica. 
La jornada parteix del poble de Joanetes, on gairebé a la sortida del poble trobem uns indicadors que direccionen a l'ermita de Santa Magdalena. 
El que comença sent una pista ampla, es transforma en un sender després de passar per una casa abandonada al llindar del camí, on també trobarem la font de Sant Romà. 
El sender ens condueix sense pèrdua en direcció a Les Olletes, en un entorn de bosc frondós de fulla caduca, extremadament humit per l'época de l'any en la que ens trobem.
De seguida deixarem enrere els boscos de roure i enzina i ens endinsarem a una fageda d'aspecte selvàtic a la zona de Fontanils. 


Ens aturem a Les Olletes a fer un mos després d' hora i mitja de camí ascendent sense gaire pendent.


Un cop esmorzats, reiniciem la marxa en direcció a Santa Magdalena, suant de valent per un camí molt humit i pedregós, que provoca que haguem d' extremar la precaució amb les relliscades. Després d'una bona estona de pujada en ziga zaga, arribem a l'ermita on trobem un camí absolutament enfangat per les pluges dels últims dies. 


No ens aturem i continuem la marxa en direcció al puig de Sant Corneli, on gaudim d'unes vistes immillorables de la Vall d'en Bas, només enterbolides parcialment per bancs de boira que van i venen.
D'es d'aquest punt ja podem veure els dos cims següents: el puig del Llops i el Puigsacalm.

 Posant per la foto al Puig Corneli.

 
El Puig del Llops just davant nostre. 

Després d'una pujada prou pronunciada, parem a menjar alguna cosa al puig dels Llops, on ja gaudim de les vistes dels pirineus i de la vall d'en Bas (quan la boira ens ho permet).

 Puig del Llops
Fem un tram curt i planer fins arribar al Puigsacalm, el punt més alt de la jornada: 1514m. d'alçada.
D'es d'aquí emprenem la tornada, desfent camí fins poc abans d'arribar a Santa Magdalena, on girem a la dreta per realitzar la Canal Fosca, on trobarem diversos trams de ferrada. 
Bravo per la Cica (la nostra gossa campiona), que es va deixar ajudar en tot moment i doble Bravo pel Mikel, de només 9 anys, que es va mantenir ferm en tots els trams. 
 La Cica dins la motxilla, en el tram més complicat.

Baixant per la pasarela en un dels últims trams de ferrada.

Un cop superada la Canal Fosca (o dels Ganxos Nous), baixem per un sender fins retrobar el camí de sortida, tot gaudint de les vistes de l'entorn. 
Fent la vista enrera. 
 La vall d'en Bas davant nostre.
 
Un cop arribats a Joanetes ens dirigim a Les Preses, on farem un entrepà més que merescut.

 Salut i muntanya!.

Grup de muntanya Piolet (Sabadell)
















No hay comentarios:

Publicar un comentario