domingo, 16 de noviembre de 2014

Sortida pel massís del Pedraforca

Hola!:
El passat Diumenge 9 de Novembre ens vam deixar caure pel massís del Pedraforca amb la intenció de fer cim (pollegó superior i calderer), peró les condicions no ho van permetre, així que vam fer un plan alternatiu, vorejant la part baixa del coll de Verdet i improvitzant una circular fins que se'ns va fer la hora prevista de tornada. 
Així doncs, l'aventura comença pasades les 8 al poble de Saldes, on com ja és habitual, fem un café a la benzinera d'abans d'entrar al poble.
 
 
La tartera es presenta enfarinada 
 
A les 9 aparquem sota el refugi Lluís Estasen, d'es d'on surt una pista que en 20 minuts et planta allá.
 
 
Refugi de la FEEC 'Lluis Estasen'  


D'es d'aquí, fent una ullada al cim, ja comença a ser evident que la neu ha deixat un bon gruix els dies anteriors, i que dificultaría greument els nostres plans. 
.
Tot i aixó, continuem la nostra ruta en direcció al Coll de Verdet, acompanyats d'un bon número de muntanyencs. 
El camí no es gens tècnic, tot i que presenta trams d'esbufegar una mica. 

 Al primer descans
 
Tot just abans d'encarar el Coll de Verdet, en el que és potser el tram més exigent de la circular a nivell físic, ens trobem amb el camí completament gelat i un gruix no poc considerable de neu. 
 
 
El gel i la neu cobreixen el Pedra
 
Despres de debatre sobre el que fer, i considerant que la 'grimpada' al pollegó superior podria tenir trams gelats decidim abortar la missió. 
No ens feia gens de gràcia arriscar sense el material adequat a la part de la grimpada, on qualsevol relliscada pot esdevenir molt aparatosa. Sense menysprear que la tartera nevada podría ser una pista de patinatje, es clar.
O sigui, que fent cas omís d'algún valent amb sabatilles de futbol (!!!) que s'enfilava amunt, vam decidir iniciar la nostra ruta alternativa pels voltants del Coll de Verdet. 

Aspecte que presentaba el camí de pujada al Verdet
 
Caminem sempre amb el Verdet a la nostra esquerra en direcció a la zona de les Set Fonts. Ens trobem amb prats immensos enfarinats per la neu, i ens emportem una bona sorpresa quan ens topem amb un Isard majestuós. 
 
 
El Cadí a la nostra Dreta, on farem acte de presència aviat
 
 
Escalant els petits cims que anem trobant per treure'ns el 'gusanillo'
 
De tornada improvitzem per alguns senders i posem a proba la nostra orientació, retrobant-nos en una estona amb el camí de pujada al Pedraforca. Per on desfarem camí fins al Lluís Estasen.
Tot i que no era el previst, vam gaudir d'una bona matinal muntanyenca pel massís del Pedra, i la Cica (com no) ho va passar de fàbula!.
 
 
La Cica observant com ens inventem els camins
 
Fins la propera!!
Salut i muntanya!!
GMP-Sabadell
(Grup de Muntanya Piolet-Sabadell)
 
      

No hay comentarios:

Publicar un comentario